Bonita Bisztró

Bonita Bisztrónk története a 1980-as évek végéig nyúlik vissza, amikor Békéscsabán nyitottuk meg büfénket Szultánkenyér néven. A török ízeket idéző ételekkel kezdtük meghódítani a szíveket, majd fokozatosan bővítettük kínálatunkat.
Évtizedek óta a mediterrán ízvilág - pizza, tészta, saláta - dominál étlapunkon.

Az Olaszországban eltöltött idő alatt nagy figyelmet fordítottunk a fellelhető legkedveltebb ételek megismerésére és honosítására. E törekvésünk eredményeként legfőképpen az itáliai ízvilágban mozgunk otthonosan, így az üzleteinkben kínált pizzák a legkiválóbb Napoletana lisztből, Nápoly környéki San Marzano paradicsomból, kizárólag fehér mozzarellából és az adott régióból importált pizzafeltétekből készülnek, ezért a felhasznált alapanyagok megnevezése mellett méltán szerepelhet az adott régió ízeit garantáló DOP rövidítés.

A pizzakészítés minden egyes mozdulatát kézzel, gépek segítsége nélkül végezzük, így válhatunk méltóvá a pizzakészítés hagyományaihoz, és az STG (Specialità Tradizionale Garantità) nápolyi pizzakészítő mesterek magas szintű elvárásaihoz. Évente részt veszünk a pármai pizzavilágbajnokságon és az ott tanultakat hasznosítjuk.
Tésztaételeinket az olasz tésztagyártók klasszikusaiból, az étlapjainkon szereplő pugliai kézműves tészták választékából, vagy a saját pizzapultunk friss, kézzel készült házitésztáiból készítjük.

A pármai pizza világbajnokság egyik versenypizzája klasszikus kategóriában.
A pármai pizza világbajnokság egyik versenypizzája klasszikus kategóriában.

Az olasz tartományokat bejárva lehetőségünk volt a tésztakészítés valamennyi fortélyát megtanulni - tapasztalt és gondos háziasszonyoktól - a legjobb ízvilág eléréséhez. Így reményeink szerint feltételezheti, hogy az Ön által fogyasztott tésztát az itáliai Mamma készítette.

Büszkék vagyunk arra, hogy azon kevés ételkészítők közé tartozunk, akiknek lehetőségük volt francia konyhán tanulni, mint ahogy mi a Léon de Bruxelles nevű egyik legismertebb kagylós éttermében megtanulhattuk a kagyló és a Créme Brulée készítésének módját.
Így elmondhatjuk, hogy ételeinket autentikusan, legjobb minőségű alapanyagokból, minden esetben frissen készítjük el.

​Étlapunk

Galéria

Bonita Bisztró díjak, kitüntetések listája

Az Év Klasszis TopDesign Gasztro Közönségdíj Vidék - 2022

A "Menteshelyek kedvenc helye 2023" címet a Bonita Bisztró hely viselheti 1 évig Bisztró kategóriában.